Biff Stroganoff

Rysk Biff Stroganoff

Rysk Biff Stroganoff är en otroligt smakrik och välkänd rätt som har erövrat hjärtan över hela världen. Med sin kombination av mört biffkött, krämig sås och mustiga kryddor är denna rätt en tidlös favorit. Följ detta enkla recept för att skapa din alldeles egna smakresa till Ryssland.

Förberedelse:

1. Börja med att skära 500 gram mört biffkött (till exempel oxfilé eller ryggbiff) i tunna strimlor.
2. Finhacka 1 stor lök och skiva 250 gram champinjoner.

Ingredienser:

– 500 gram biffkött (t.ex. oxfilé eller ryggbiff)
– 1 stor lök
– 250 gram champinjoner
– 2 matskedar smör
– 2 deciliter gräddfil
– 1 deciliter köttbuljong
– 2 teskedar dijonsenap
– 1 tesked worcestersås
– Salt och svartpeppar efter smak

Tillagning:

1. Värm upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt 2 matskedar smör.
2. Lägg i de strimlade biffköttet och stek det i omgångar tills det får en fin brynt yta. Ta sedan ut köttet och ställ åt sidan.
3. Tillsätt den hackade löken i samma stekpanna och stek den tills den blir genomskinlig och lite gyllenbrun.
4. Lägg i champinjonerna och stek dem tills de blir mjuka och får en fin färg.
5. Lägg tillbaka det brynta köttet i pannan tillsammans med löken och champinjonerna.
6. Häll i 2 deciliter gräddfil och 1 deciliter köttbuljong i pannan.
7. Tillsätt också 2 teskedar dijonsenap och 1 tesked worcestersås.
8. Rör om väl för att blanda alla ingredienser ordentligt.
9. Låt rätten sjuda på medelvärme i cirka 10-15 minuter, eller tills såsen tjocknar något och smakerna har blandats väl.
10. Smaka av med salt och svartpeppar efter behov.

Serveringstips:

Servera din ryska Biff Stroganoff med nykokt ris eller potatismos. För att ge en extra touch kan du garnera med färsk hackad persilja eller dill. En krispig sallad eller inlagda gurkor kan vara ett utmärkt tillbehör för att komplettera måltiden.
Nu är det dags att njuta av den fantastiska smaken av rysk Biff Stroganoff!

dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest

Liknande recept

<br>

BIGOS
Läs mer
En härlig polsk jägargryta med saftigt kött, surkål och en mix av smakrika grönsaker. En rustik och smakrik rätt som värmer både kropp och själ!
<br>

BORSJTJ
Läs mer
En traditionell rysk rödbetssoppa fylld med smaker och färg. En varm och härlig soppa som kombinerar rödbetor, kött, grönsaker och en touch av syra.
<br>

CIORBĂ DE BURTĂ
Läs mer
En rumänsk syrlig soppa med oxmage som huvudingrediens. En spännande kombination av kött, grönsaker och örter som skapar en unik smakupplevelse.
<br>

KÅLDOLMAR
Läs mer
En traditionell ukrainsk rätt med vitkålsblad som fylls med saftig köttfärs och ris. En smakrik och värmande kombination som serveras med en härlig tomatsås
<br>

PELMENI
Läs mer
En klassisk rysk rätt med små, läckra degknyten fyllda med smakrik köttfärs. Perfekt att njuta av som förrätt eller huvudrätt, serverade med smält smör och en klick gräddfil.
Föregående
Nästa