Ciorbă de burtă

(Rumänsk sur soppa med oxmagen)

Ciorbă de burtă är en traditionell rumänsk sur soppa som är känd för sin rika smak och unika kombination av syrlighet och sälta. Denna soppa är tillagad med oxmagen och en rad andra ingredienser som grönsaker och örter. Här är ett enkelt recept för att skapa din egen Ciorbă de burtă och njuta av en smakrik och hjärtlig måltid.

Förberedelse:

1. Skölj och rengör 500 gram oxmage noggrant. Skär den i mindre bitar.
2. Lägg oxmagen i en stor gryta med tillräckligt med vatten för att täcka den. Koka upp och låt sedan sjuda i cirka 1-2 timmar, eller tills oxmagen är ömt och genomkokt.
3. Under tiden kan du förbereda grönsakerna. Skala och tärna 2 morötter, 1 stor lök och 2 selleristjälkar. Hacka även 1 paprika i små bitar. Ställ åt sidan.

Ingredienser:

– 500 gram oxmage
– 2 liter vatten
– 2 morötter
– 1 stor lök
– 2 selleristjälkar
– 1 paprika
– 2-3 lagerblad
– 1 tsk torkad dill
– Salt och peppar efter smak

Tillagning:

1. När oxmagen är klar, ta ut den från grytan och låt den svalna något. Skär den sedan i tunna strimlor eller tärningar. Ställ åt sidan.
2. I samma gryta, tillsätt de förberedda grönsakerna och låt dem steka på medelvärme i några minuter tills de mjuknar något.
3. Tillsätt 2 liter vatten, strimlad oxmage, 2-3 lagerblad och 1 tsk torkad dill till grytan. Krydda med salt och peppar efter smak.
4. Låt soppan sjuda på medelvärme i cirka 30-40 minuter, eller tills smakerna har blandats väl och grönsakerna är genomkokta.

Serveringstips:

Servera den varma Ciorbă de burtă med en sked gräddfil och färskt bröd. Du kan också garnera soppan med färsk dill eller persilja för extra smak och färg. Ciorbă de burtă är en hjärtlig och smakrik soppa som kan serveras som en komplett måltid eller som en del av en större rumänsk måltid.
Njut av denna autentiska och läckra rumänska rätt!

dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest

Liknande recept

<br>

BIFF STROGANOFF
Läs mer
En klassisk rätt med mört nötkött i krämig sås, smaksatt med lök, svamp och gräddfil. En komfortmat som får smaklökarna att jubla!
<br>

BIGOS
Läs mer
En härlig polsk jägargryta med saftigt kött, surkål och en mix av smakrika grönsaker. En rustik och smakrik rätt som värmer både kropp och själ!
<br>

BORSJTJ
Läs mer
En traditionell rysk rödbetssoppa fylld med smaker och färg. En varm och härlig soppa som kombinerar rödbetor, kött, grönsaker och en touch av syra.
<br>

KÅLDOLMAR
Läs mer
En traditionell ukrainsk rätt med vitkålsblad som fylls med saftig köttfärs och ris. En smakrik och värmande kombination som serveras med en härlig tomatsås
<br>

PELMENI
Läs mer
En klassisk rysk rätt med små, läckra degknyten fyllda med smakrik köttfärs. Perfekt att njuta av som förrätt eller huvudrätt, serverade med smält smör och en klick gräddfil.
Föregående
Nästa