Pelmeni

(Ryska fyllda dumplings)

Pelmeni är små, smakrika ryska dumplings som är älskade runt om i världen. Dessa små läckerheter är fyllda med en härlig kombination av kött, lök och kryddor. Med enkla steg kan du skapa dessa mumsiga dumplings och njuta av en autentisk rysk smakupplevelse.

Pierogi

Förberedelse:

1. Börja med att göra degen för dumplings. I en skål, blanda 3 ½ koppar vetemjöl med en nypa salt.
2. Tillsätt 1 ¼ kopp vatten och 1 ägg till mjölblandningen.
3. Knåda degen tills den blir mjuk och elastisk. Tillsätt eventuellt mer mjöl eller vatten för att få rätt konsistens.
4. Låt degen vila i ca 30 minuter under en handduk för att vila och utveckla sin struktur.

Ingredienser:

– 3 ½ koppar vetemjöl
– En nypa salt
– 1 ¼ kopp vatten
– 1 ägg
– 500 gram köttfärs (t.ex. blandfärs eller nötfärs)
– 1 lök, finhackad
– Salt och peppar efter smak

Tillagning:

1. Medan degen vilar, kan du förbereda fyllningen. Blanda 500 gram köttfärs (t.ex. blandfärs eller nötfärs) med 1 finhackad lök, salt och peppar efter smak.
2. Kavla ut degen tunt på ett mjölat yta och använd en rund utstickare (cirka 7 cm i diameter) för att skära ut runda degcirklar.
3. Lägg en tesked av köttfärsblandningen i mitten av varje degcirkel.
4. Vik degcirkeln på mitten och nyp kanterna tillsammans för att försegla dumplingen. Se till att det inte finns några luftfickor i dumplingen.
5. Upprepa processen tills all deg och fyllning är använd.
6. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och lägg försiktigt i pelmeni. Koka i ca 8-10 minuter, eller tills dumplings är genomkokta och flyter upp till ytan.
7. Ta bort pelmeni från vattnet med en hålslev och låt dem rinna av.

Serveringstips:

Traditionellt sett serveras pelmeni med en klick smör och en sked gräddfil. Du kan också servera dem med en sidosallad eller inlagda grönsaker för att balansera smakerna. Om du vill kan du även prova att servera pelmeni med en lätt tomatbaserad sås eller steka dem lätt i smör för att ge dem en knaprig yta. Njut av dessa smakrika och tillfredsställande ryska dumplings!

dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest

Liknande recept

<br>

BIFF STROGANOFF
Läs mer
En klassisk rätt med mört nötkött i krämig sås, smaksatt med lök, svamp och gräddfil. En komfortmat som får smaklökarna att jubla!
<br>

BIGOS
Läs mer
En härlig polsk jägargryta med saftigt kött, surkål och en mix av smakrika grönsaker. En rustik och smakrik rätt som värmer både kropp och själ!
<br>

BORSJTJ
Läs mer
En traditionell rysk rödbetssoppa fylld med smaker och färg. En varm och härlig soppa som kombinerar rödbetor, kött, grönsaker och en touch av syra.
<br>

CIORBĂ DE BURTĂ
Läs mer
En rumänsk syrlig soppa med oxmage som huvudingrediens. En spännande kombination av kött, grönsaker och örter som skapar en unik smakupplevelse.
<br>

KÅLDOLMAR
Läs mer
En traditionell ukrainsk rätt med vitkålsblad som fylls med saftig köttfärs och ris. En smakrik och värmande kombination som serveras med en härlig tomatsås
Föregående
Nästa