borsjtj
(Rysk rödbetssoppa)
- 13 ingredienser
- 50 min
- 4-6 portioner
Borsjtj är en traditionell rysk soppa som är känd för sin distinkta röda färg och rika smak. Denna läckerhet är gjord av rödbetor, grönsaker och ibland kött, och den har en härlig balans mellan sötma och syra. Följ detta recept för att skapa din egen smakrika borsjtj och njut av en hjärtlig rysk måltid.
Förberedelse:
1. Skala och finhacka 1 stor lök, 2 morötter och 2 vitlöksklyftor. Ställ åt sidan.
2. Skala och riv 3 medelstora rödbetor. Ställ åt sidan.
3. Hacka 4 potatisar och 2 selleristjälkar i små bitar. Ställ åt sidan.
4. Hacka även 1 liten vitkålshuvud i tunna strimlor. Ställ åt sidan.
2. Skala och riv 3 medelstora rödbetor. Ställ åt sidan.
3. Hacka 4 potatisar och 2 selleristjälkar i små bitar. Ställ åt sidan.
4. Hacka även 1 liten vitkålshuvud i tunna strimlor. Ställ åt sidan.
Ingredienser:
– 1 stor lök
– 2 morötter
– 2 vitlöksklyftor
– 3 medelstora rödbetor
– 4 potatisar
– 2 selleristjälkar
– 1 liten vitkålshuvud
– Olja för stekning
– 1 liter grönsaksbuljong
– 1 liter vatten
– 1 tsk torkad dill
– 1 tsk socker
– Salt och peppar efter smak
– 2 morötter
– 2 vitlöksklyftor
– 3 medelstora rödbetor
– 4 potatisar
– 2 selleristjälkar
– 1 liten vitkålshuvud
– Olja för stekning
– 1 liter grönsaksbuljong
– 1 liter vatten
– 1 tsk torkad dill
– 1 tsk socker
– Salt och peppar efter smak
Tillagning:
1. Värm upp en stor gryta eller kastrull med lite olja på medelvärme.
2. Tillsätt den hackade löken och stek den tills den blir mjuk och genomskinlig.
3. Tillsätt morötterna och vitlöken och fortsätt steka i ytterligare några minuter tills grönsakerna mjuknar.
4. Tillsätt de rivna rödbetorna och låt dem steka med de övriga grönsakerna i ca 5 minuter.
5. Tillsätt de hackade potatisarna, sellerin och vitkålen till grytan. Rör om väl för att blanda alla ingredienser.
6. Häll i 1 liter grönsaksbuljong och 1 liter vatten i grytan. Krydda med 1 tsk torkad dill, 1 tsk socker, salt och peppar efter smak.
7. Låt soppan sjuda på medelvärme i cirka 30-40 minuter, eller tills alla grönsaker är mjuka och smakerna har blandats väl.
2. Tillsätt den hackade löken och stek den tills den blir mjuk och genomskinlig.
3. Tillsätt morötterna och vitlöken och fortsätt steka i ytterligare några minuter tills grönsakerna mjuknar.
4. Tillsätt de rivna rödbetorna och låt dem steka med de övriga grönsakerna i ca 5 minuter.
5. Tillsätt de hackade potatisarna, sellerin och vitkålen till grytan. Rör om väl för att blanda alla ingredienser.
6. Häll i 1 liter grönsaksbuljong och 1 liter vatten i grytan. Krydda med 1 tsk torkad dill, 1 tsk socker, salt och peppar efter smak.
7. Låt soppan sjuda på medelvärme i cirka 30-40 minuter, eller tills alla grönsaker är mjuka och smakerna har blandats väl.
Serveringstips:
Servera den varma borsjtjsoppan med en klick gräddfil och färskt bröd. Du kan också garnera soppan med färsk dill eller persilja för extra färg och smak. Borsjtj är en komplett måltid i sig, men du kan också servera den som en del av en större måltid med andra ryska rätter.
Njut av den värmande och smakrika upplevelsen av denna traditionella ryska rödbetssoppa!
Njut av den värmande och smakrika upplevelsen av denna traditionella ryska rödbetssoppa!
dela receptet:
Facebook
Twitter
Pinterest
Liknande recept
BIFF STROGANOFF
Läs mer
En klassisk rätt med mört nötkött i krämig sås, smaksatt med lök, svamp och gräddfil. En komfortmat som får smaklökarna att jubla!
BIGOS
Läs mer
En härlig polsk jägargryta med saftigt kött, surkål och en mix av smakrika grönsaker. En rustik och smakrik rätt som värmer både kropp och själ!
CIORBĂ DE BURTĂ
Läs mer
En rumänsk syrlig soppa med oxmage som huvudingrediens. En spännande kombination av kött, grönsaker och örter som skapar en unik smakupplevelse.
KÅLDOLMAR
Läs mer
En traditionell ukrainsk rätt med vitkålsblad som fylls med saftig köttfärs och ris. En smakrik och värmande kombination som serveras med en härlig tomatsås
PELMENI
Läs mer
En klassisk rysk rätt med små, läckra degknyten fyllda med smakrik köttfärs. Perfekt att njuta av som förrätt eller huvudrätt, serverade med smält smör och en klick gräddfil.
Föregående
Nästa